Spelta kviečių grūdai maistui po 500g.

Skelbimo nr. 30086, įdėtas 2012-11-03 · Perskaitė:

Parduodu Speltakviečių kruopas maistui išaugintas Lietuvoje. Pakuoteje po 500g.Maiselio kaina-4lt.Vilniaus mieste pristatome į namus. Jau senovėje Artimuosiuose Rytuose izraeliečiai, o Europoje romėnai ir germanų gentys, žinojo ir labai vertino vieną grūdų rūšį – speltos kviečius. Šis grūdas buvo minimas kaip maistas, kuris suteikia sveikatos, daug stiprybės ir netgi intelekto. Ne veltui jis buvo pagrindiniu maistu senovės olimpiadų atletams bei užimdavo svarbią vietą Romos gladiatorių mitybos racione.

Speltos kviečiai turi daugiau baltymų (apie 13-17% daugiau) nei įprasti kviečiai. Tai pat juose daugiau gerai pasisavinamo glitimo, vario, cinko, seleno bei vitaminų A, E ir D. Dominuojanti riebalų rūgštis yra vertinga linoleno rūgštis (omega-3), kuri yra ypač svarbi organizmui. Ši grūdo rūšis taip pat yra turtingas ląstelienos šaltinis.

Dėl savo universalių savybių, speltos kviečiai buvo giriami ir viduramžių vokiečių mistikės Hildegardos iš Bingen. Ji teigė, kad šį grūdą reikia vartoti kasdien, nes būtent jis padeda gaminti ir palaikyti sveiką kraują, stiprina kūno raumenis ir pakelia nuotaiką. Vokiečių gydytojų nuomone, sistemingai vartojant speltos grūdų produktus, vyksta viso organizmo atsinaujinimas. Tai padeda palaikyti gerą sveikatą.

Spelta stiprina organizmą. Ją naudinga vartoti kai:
kamuoja nuovargis,
yra sumažėjęs organizmo darbingumas,
pasikartoja infekcijos, alergijos,
yra kalcio apykaitos sutrikimų,
kamuoja krūtinės angina, širdies ir kraujotakos sistemos ligos, kepenų ligos, inkstų ligos.

Speltos kviečių vartojimas tai pat pagerina virškinimo ir nervų sistemos funkcijas. Speltos dieta yra naudinga visų virškinimo sistemų ligų atvejais, gydo gripą, karščiavimą, kraujavimą bei kitas sunkias ligas. Speltos kruopos neleidžia susidaryti tulžies akmenims, sumažina insulino poreikį ir padidina medžiagų apykaitos tempus, tad puikiai tinka tiems, kurie nori išlaikyti ar numesti svorio. Speltos miltai mažina medžiagų apykaitos tempus, todėl puikiai tinka žmonėms, norintiems priaugti svorio po ligos ar užsiimantiems jėgos sportu, kai siekiama prisiauginti daugiau raumens audinio. Speltos sriuba rekomenduojama žmonėms, kurie kenčia nuo viduriavimo ar po nesenai atliktos chirurginės operacijos. Speltos kava pagerina virškinimą ir pravalo organizmą. Spelta šildo kūną, gerindama kraujotaką ir taip pašalina šalčio pojūtį rankose bei kojose. Spelta tai pat stiprina atbukusius pojūčius ir lėtina senėjimo procesus.

XX a. Vokietijoje atlikti klinikiniai tyrimai parodė, kad vartojant šiuos kviečius tris kartus per dieną (kartu su specialia dieta), galima gydyti alergijas, nutukimą, diabetą, anginą, išsėtinę sklerozę, AIDS, Alzhaimerio ligą, Parkinsono ligą, reumatą, Vėžį, apsinuodijimą vaistais. Ji idealiai tinka nusilpusiems, išsekusiems ir skurdžiai besimaitinantiems žmonėms.

Kaina: 4 EUR

Kontaktai

Vardas: Romas
Miestas: Vilnius
Telefonas: +37061239337

El. paštas:

Skelbimo adresas: http://mskelbimai.info/spelta-kvieciu-grudai-maistui-po-30086.html